Search
μέγεθος κειμένου

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής

Επικοινωνίες

Εισαγωγή

Στη σύγχρονη εποχή, οι επικοινωνίες καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στη ζωή μας: ο πολιτικός ηγέτης, ο δημοσιογράφος, ο διευθυντής ενός οργανισμού, ο διαφημιστής, το στέλεχος δημοσίων σχέσεων, ο φωτογράφος, ο παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων, επιβάλλεται να κατέχει την τέχνη/επιστήμη της επικοινωνίας. Πρέπει να αντιλαμβάνεται τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους, πώς μπορούν να επηρεαστούν ή και να πειστούν από ένα επικοινωνιακό μήνυμα, αλλά και να κατανοεί τη δυναμική των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), καθώς και τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην πρωτοπορία σπουδών σ’ αυτό τον τομέα, προσφέροντας προγράμματα ποιότητας, που διανοίγουν τις καλύτερες προοπτικές για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στα συναφή επαγγέλματα, σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά), γραφεία δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Σκοποί

  1. Να προσφέρει στους φοιτητές μαθήματα που οδηγούν στην απονομή πτυχιακού τίτλου σπουδών (Bachelor Degree) στις κατάλληλες ειδικότητες ώστε να καταστούν ικανοί για εργοδότηση στον τομέα των επικοινωνιών.
  2. Να προσφέρει στους φοιτητές μια ευρεία μόρφωση που θα τους καταστήσει ικανούς για μια παραγωγική και δημιουργική παρουσία στην κοινωνία.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το αναλυτικό πρόγραμμα στις Επικοινωνίες εμπλουτίζεται συστηματικά με νέα μαθήματα, με σκοπό την αναβάθμιση και την επέκταση των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών.

Προσφέρεται επίσης μια σειρά μαθημάτων, που είναι χρήσιμα για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία στο χώρο της αγοράς, καθώς επίσης και μια ευρύτερη γενική κατάρτιση σε θέματα γλώσσας, χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και σε θέματα ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, με στόχο πάντοτε τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Στα μαθήματα του κλάδου παρέχεται η ανάλογη πρακτική κατάρτιση στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου (στούντιο φωτογραφίας, στούντιο τηλεοπτικής παραγωγής, στούντιο ραδιοφωνικών παραγωγών), αλλά και στα τοπικά κανάλια/ έντυπα, στα διαφημιστικά γραφεία κ.ά.

Υπερσύγχρονα Εργαστήρια

Το Κέντρο Ραδιοτηλεοπτικών Παραγωγών (Mediazone) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διαθέτει υπερσύγχρονα στούντιο ραδιοφώνου και τηλεόρασης (analogue and digital technology), καθώς επίσης και ψηφιακών μοντάζ - “final cut pro” (επαγγελματικού επιπέδου). Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν, αλλά και να συμμετέχουν σε επαγγελματικές παραγωγές που αναλαμβάνει η μονάδα. Το τηλεοπτικό στούντιο μπορεί να υποστηρίξει παραγωγές με 4 κάμερες SONY STUDIO, διαθέτει πλήρες φωτιστικό σύστημα, 2 αίθουσες ελέγχου εικόνας και ήχου (control rooms), καθώς επίσης και 5 σουίτες για μοντάζ. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν άλλες 11 επαγγελματικές κάμερες SONY και PANASONIC για τις εκτός στούντιο φωτογραφίσεις τους. Στον τομέα του ραδιοφώνου, οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν 2 ραδιοφωνικά στούντιο με την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία. Έχουν επίσης την ευκαιρία να εργάζονται συστηματικά στους ραδιοθαλάμους του Πανεπιστημίου και να επικοινωνούν με διάφορα κανάλια κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης στα μαθήματα της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής.

Διάρκεια Σπουδών

Τέσσερα (4) έτη για την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor Degree).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών

Γραφείο Γενικής Αντιπροσώπευσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Ελλάδα : 801 1000 709 (αστική χρέωση / μόνο από σταθερό) και 69720 89310 (από κινητό)
E-mail: unic.greece@gmail.com

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Γραφείο Γεν. Αντιπροσώπευσης Ελλάδας

 
By accessing and using this page you agree to the Terms of Service and Privacy Policy