Εισαγωγή
Στον κλάδο αυτό, οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό και με συναφή θέματα, όπως Ξενοδοχεία και Ξενοδοχειακά Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά και Αγροτουρισμό, Θρησκευτικός, Μορφωτικός και Αθλητικός Τουρισμός, Οργανωμένα Ταξίδια και Κρουαζιέρες, Μουσεία και Αξιοθέατα, Εκδρομές, Περιηγήσεις και Μονοπάτια της Φύσης, Πολιτιστικές, Αθλητικές και Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις, Θεματικά Πάρκα, Τελετές και Δεξιώσεις, Συνέδρια και Σεμινάρια, Εκκλησίες και Μονές, Αρχαιολογικοί και Ιστορικοί Χώροι, Φεστιβάλ και Πανηγύρια, Εστιατόρια, Κλαμπ και Κέντρα Διασκέδασης, Αθλητικά Κέντρα και Κέντρα Ευεξίας (SPA).
Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει κίνητρα στους φοιτητές για καλλιέργεια του πνεύματος και να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν, και να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους και επιδιώξεις, προκειμένου να αναλάβουν ενεργούς και υπεύθυνους ρόλους σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διεθνής συνεργασία και ανταγωνιστικότητα.
Η διδασκαλία εντός του πλαισίου του προγράμματος, η εφαρμογή των γνώσεων, μέσω εργαστηριακών ασκήσεων και η περαιτέρω εκπαίδευση στους κόλπους της βιομηχανίας που προσφέρει το πρόγραμμα, διασφαλίζουν ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους φοιτητές, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του ιδρύματος.
Ο συνδυασμός και η ποικιλία των μαθημάτων που προσφέρονται στο Πτυχίο (Bachelor Degree), τα οποία διακρίνονται για το υψηλό επίπεδό τους, καθιστούν δυνατή την ομαλή μετάβαση από το ρόλο του φοιτητή στο ρόλο του επαγγελματία.
Στόχοι
Οι φοιτητές του προγράμματος αναμένεται:
- Να αναπτύξουν κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων στο χώρο της βιομηχανίας.
- Να χρησιμοποιούν ακαδημαϊκές μεθόδους διδασκαλίας και έρευνας.
- Να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά προγράμματα και να τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.
- Να αποκτήσουν την ικανότητα εργασίας στο σημερινό πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
- Να ενεργούν αποτελεσματικά μέσα από διαθεματικές προσεγγίσεις.
- Να αναγνωρίζουν το ρόλο των διαθεματικών συσχετίσεων στη βιομηχανία.
- Να εξοικειωθούν και να αξιοποιούν τα εκπαιδευτικά μέσα και εργαλεία.
- Να αναγνωρίζουν τα λειτουργικά πεδία ενός οργανισμού και τις μεταξύ τους διασυνδέσεις.
- Να κατανοούν τις επιμέρους λειτουργίες των επιχειρηματικών οργανισμών.
- Να κατανοούν τη σημασία των νέων τεχνολογιών και τις επιδράσεις τους στο χώρο της βιομηχανίας.
- Να κατανοούν το ρόλο και τη σημασία της πρακτικής άσκησης στο βιομηχανικό χώρο.
- Να συνειδητοποιούν τις οικολογικές συνέπειες της βιομηχανίας στο περιβάλλον.
- Να αντιλαμβάνονται τη σημασία της πνευματικής ανάπτυξης και της επαγγελματικής τους κατάρτισης.
- Να ανγνωρίζουν τις μελλοντικές εξελίξεις και να προσαρμόζονται ανάλογα σ’αυτές.
- Να κατανοούν και να σέβονται την «άλλη» πολιτισμική άποψη, στο πλαίσιο της ετερότητας.
- Να αναπτύξουν μια σωστή θεωρητική και πρακτική προοπτική.
- Να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν την αξία του πολιτισμού στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Διάρκεια Σπουδών
Τέσσερα (4) έτη για απόκτηση Πτυχίου (Bachelor Degree).
Περαιτέρω Σπουδές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (MBA) ή σε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται από αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ |
Credits
|
ECTS
Credits
|
Major Requirements |
MGT-481 |
Human Resource Management |
3
|
6
|
THOM-201 |
Internship I |
3
|
6
|
THOM-240 |
Managing Special Events |
3
|
6
|
THOM-300 |
Conferences and Exhibitions |
3
|
6
|
THOM-310 |
Cultural Geography |
3
|
6
|
THOM-375 |
Casino Management |
3
|
6
|
THOM-410 |
Service Quality Management |
3
|
6
|
THOM-475 |
Senior Year Seminar |
3
|
6
|
TOUR-100 |
Airline and Travel Operations |
3
|
6
|
TOUR-105 |
Introduction to Travel and Tourism |
3
|
6
|
TOUR-110 |
Geography of Travel and Tourism |
3
|
6
|
TOUR-200 |
Cruise Services and Management |
3
|
6
|
TOUR-215 |
Structure of Tourism |
3
|
6
|
TOUR-240 |
Leisure and Recreation |
3
|
6
|
TOUR-320 |
Destination and Visitor Management |
3
|
6
|
TOUR-335 |
Theme Parks and Attractions |
3
|
6
|
TOUR-450 |
Sustainable Tourism |
3
|
6
|
|
51
|
102
|
Major Electives |
BADM-475 |
Strategy and Business Policy |
3
|
6
|
HOSP-110 |
Food and Beverage Management |
3
|
6
|
THOM-200 |
Food Services in Special Events |
3
|
6
|
THOM-235 |
Environmental Mgt for Tourism & Hospit |
3
|
6
|
THOM-301 |
Internship II |
3
|
6
|
THOM-420 |
Tourism and Hospitality Law |
3
|
6
|
THOM-455 |
Special Topics |
3
|
6
|
THOM-490 |
Intercultural Communication |
3
|
6
|
THOM-497 |
Career Planning and Advancement |
3
|
6
|
TOUR-140 |
Ticketing & Computerized Reservations |
3
|
6
|
TOUR-300 |
Tourism Planning and Development |
3
|
6
|
TOUR-400 |
International Tourism |
3
|
6
|
TOUR-470 |
Tourism and Transport |
3
|
6
|
|
12-15
|
24-30
|
Business Support Requirements |
12-18
|
24-36
|
Foreign Languages Requirements |
6-12
|
12-24
|
Language Requirements |
9-15
|
18-30
|
Computer/MIS Requirements |
6-9
|
12-18
|
Mathematics Requirements |
6-12
|
12-18
|
Humanities and Social Sciences Electives |
6-12
|
12-24
|
Total Credits |
120
|
240
|
|
|
ECTS: European Credit Transfer System
|